Børn tager tid

"Det er ikke i orden, at børn ikke kan få adgang til deres hjem, før klokken fem om eftermiddagen." Sådan siger skolebestyrer Henrik Nannestad Jørgensen fra Henriette Hørlücks Skole i Odense og fortsætter: "Derfor lukker vores fritidsordning allerede kl. 16.15." Henrik N. Jørgensen tager sine ca. 400 elever meget seriøst, og det er ikke kun i skoletiden. "Forældre må bruge den tid på børn, som børn tager. Og børn har brug for deres forældre efter skoletid, hvor der har været så megen larm og aktivitet," siger han. Henrik N. Jørgensen mener, at det en periode nærmest har været "lovligt" for forældre at hyle op og beklage sig over den arbejdsmængde, de har været nødt til at tage, for at "det hele kan løbe rundt".

"Vi har aldrig haft så meget ferie og fritid som nu. Vi har aldrig haft så mange maskiner i vores hjem, til at hjælpe os med alting som nu. Hvis man så samtidig vælger at sidde så dyrt i et hus, at man skal arbejde hele tiden, så har man ikke tid til børnene. I dag er der simpelthen tale om et valg," siger Henrik N. Jørgensen.  

På Hørlücks Skole er der en ventetime fra kl. 8-9 om morgenen og igen fra 14-15 om eftermiddagen. På den måde kan søskende eller kammerater fra samme område køre til og fra skole samtidig, selvom deres skema ikke er ens. "Børn har brug for at være derhjemme, og børn har brug for deres forældre. Og i dag er der heldigvis ved at være prestige i at kunne gå tidligt hjem fra arbejde. Hvis en direktør går kl. fire om eftermiddagen, viser han, at han er god til at strukturere sin tid." At det desuden er blevet væsentligt lettere at arbejde hjemmefra med bl.a. internet, gør kun situationen endnu bedre for børnene. "Og så skal I se, når børnene fortæller historier "fra den virkelige verden" til morgensang dagen efter. Det er simpelthen toppen, når mor eller far har haft tid til at læse eller fortælle historier dagen før," fortæller Henrik Nannestad Jørgensen.